483 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
VUK Miran
Foto: arhiv Občine Zavrč
Galerija slik

VUK, Miran


Rojen: 
20. julij 1961, Zavrč
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Rodil se je v Zavrču materi Mariji in očetu Antonu Vuku. Osnovno šolo je najprej obiskoval v Zavrču, kasneje pa na Ptuju, kjer se je šolal na srednji Ekonomski šoli in leta 1980 z odliko maturiral.
Po odsluženem vojaškem roku se je leta 1982 zaposlil v podjetju Agrotransport Ptuj in leta 1983 v podjetju TMI Košaki Maribor. Zaradi želje po novih znanjih in izkušnjah je začel iskati drugo zaposlitev in leta 1984 službo dobil v Opekarni Ptuj, kjer je opravljal delo komercialista. Med letoma 1993 in 1995 je bil zaposlen v podjetju IGM TRADE na Ptuju, nato pa je začel graditi samostojno poslovno pot. Ustanovil je svoje prvo podjetje z nazivom Vuk Miran, d. o. o., ki je v naslednjih letih preraslo v mednarodno podjetje RM Vuk Holding, ki zaposluje več sto delavcev in uspešno posluje po vsem svetu.
Leta 1998 je bil na listi Slovenske ljudske stranke (SLS) izvoljen za župana Občine Zavrč in je občino vodil pet mandatov (do 2018). V letih njegovega županovanja so dokončali nekatere večje investicije, kot so modernizacija cest, izgradnja vodovodnega omrežja, ureditev kulturnega doma v Goričaku in oblikovanje občinskega jedra.

V zasebnem življenju je poročen, oče dveh otrok, v rojstnem kraju pa je s krajšimi prekinitvami preživel vse svoje življenje. Je zavzet podpornik domačega nogometnega kluba, njegova strast pa so tudi športni avtomobili in motorji.

 

Viri in literatura
 M. Vuk: Prispevek za leksikon Spodnjepodravci, julij 2015 (hrani arhiv KIP).


Glej tudiPrispeval/-a: Mira Petrovič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 8.1.2019, Mira Petrovič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh