483 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
VINDIŠ Vladimir
Foto: Rado Škrjanec
Galerija slik

VINDIŠ, Vladimir


Rojen: 
8. julij 1950, Ptuj
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Osnovno šolo je obiskoval na Ptuju. Šolanje je nadaljeval na ptujski gimnaziji in nato zaključil Višjo upravno pravno šolo v Ljubljani. Med letoma 1972 in 1973 je služil vojaški rok v Zaječaru.
Zaposlen je bil v TAM-u Maribor, kjer je opravljal delo normirca tehnologa. Kot analitik dela in časa se je leta 1979 zaposlil v Agisu na Ptuju. Leta 1982 se je zaposlil v IMP in delal v tujini na montažah. Leta 1985 se je zaposlil v TGA Kidričevo in delal v izmenah do leta 1992, ko se je zaposlil kot poklicni častnik v Ministrstvu za obrambo in opravljal različne dolžnosti do upokojitve leta 2009. Bil je na misiji Slovenske vojske v tujini. V času službovanja v Slovenski vojski je končal šolo za častnike in dosegel čin majorja.

Po upokojitvi je postal aktiven član družbenega življenja in vodi Listo za Urban, je član Prostovoljnega gasilskega društva Desenci, Društva upokojencev Sv. Urban Destrnik, Zveze slovenskih častnikov, Društva upokojencev MORS, predsednik regije VSO. Leta 2010 je postal svetnik Občinskega sveta Občine Destrnik in leta 2012 župan Občine Destrnik, ki jo vodi že drugi mandat.Priznanja:
- bronasta in srebrna medalja slovenske vojske
- bronasta medalja generala Maistra
- medalja v službi miru
- zlato priznanje 730 UC
- zlato priznanje 72. BRSV
- bronasta plaketa 7. VŠTO
- bronasto, srebrno in zlato priznanje OPK
- bronasta medalja CZ
- medalja ALTEJAViri in literatura
V. Vindiš: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, junij 2015 (hrani arhiv KIP).Glej tudiPrispeval/-a: Taja Bračič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 6.10.2015, Taja Bračič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh