479 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
PIGNAR Nada
Foto: osebni arhiv N. Pignar
Galerija slik

PIGNAR, Nada


Rojena: 
11. januar 1968, Ptuj
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Nada Pignar (rojena Toplak) je diplomirala leta 1990 na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer Razredni pouk. Leta 1993 je opravila strokovni izpit za pedagoške delavce (Ministrstvo za šolstvo in šport) in končala II. stopenjski študij, kjer je pridobila naziv univerzitena profesorica razrednega pouka (2000). Strokovni izpit iz upravnega postopka je opravila leta 2002 (Ministrstvo za notranje zadeve).

Do sedaj je bila zaposlena na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor (1990−1994), na Šolskem centru Ptuj (1994−2003), na Osnovni šoli Ivanjkovci (od 2003) na delovnem mestu ravnateljice. Sodelovala je na Radiu Tednik Ptuj kot avtorica oddaje Kuharski nasveti in na RTV SLO v oddaji Na vrtu. Sodelovala je tudi s Centrom RS za poklicno izobraževanje.

Kot profesorica si je leta 2001 pridobila naziv svetovalka in leta 2008 napredovala v svetnico. V šolskem letu 2001/2002 je opravila Šolo za ravnatelje in leta 2014 pridobila ravnateljski certifikat.

S Centrom RS za poklicno izobraževanje je pripravila: minimalni standard opreme za praktični pouk pri predmetu Gospodinjstvo; minimalni standard opreme za strokovno teorijo predmeta Gospodinjstvo; splošni dela programa Kmetovalka-gospodinja; katalog znanj za predmeta Varovalna prehrana, Predelava mesa v programu Kmetijsko-podjetniški tehnik; katalog znanj za predmet Gospodinjstvo v programu Kmetovalka-gospodinja; katalog znanj za predmet Praktični pouk v programu Kmetovalka-gospodinja; izpitni katalog za predmet Praktični pouk v programu Kmetovalka-gospodinja; izpitni katalog za predmet Gospodinjstvo v programu Kmetovalka-gospodinja; katalog znanj za predmet Dodatne in dopolnilne dejavnosti v programu kmetijstvo; katalog znanj za predmeta Gospodinjstvo ter Kuhanje in strežba; izpitni katalog za predmet Praktični pouk – kuhanje s strežbo v programu Pomočnica gospodinje-oskrbnice.

V času od 1. 9. 2003 do 1. 9. 2004 je bila vodja študijske skupine predmeta Gospodinjstvo za srednje šole na nivoju RS. 

Pridobila je licenco za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij: izdelovalec/izdelovalka kruha iz krušne peči (2002–2007), izdelovalec/izdelovalka potic iz krušne peči (2002/2007), predelovalec/predelovalka mesa (2002/2007).

Je avtorica učbenika Gospodinjstvo (2001 in 2006) za nižje poklicno in srednje poklicno izobraževanje, potrjenega na Strokovnem svetu RS za poklicno in strokovno izobraževanje, soavtorica knjige Sodobne domače jedi (2001, dopolnjena izdaja 2003).

Je avtorica člankov v časopisu Štajerski Tednik in avtorica strokovnih člankov v reviji Rina. Napisala je strokovni članek v strokovni monografiji Bralna pismenost.

Bila je tudi članica nadzornega odbora Občine Juršinci.

Leta 2015 je prejela plaketo KS Ivanjkovci za ravnateljsko delo.

 

Viri in literatura
N. Pignar: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, oktober 2015 (hrani arhiv KIP).


Glej tudiPrispeval/-a: Iva Habjanič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 23.5.2017, Mira Petrovič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh