483 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
PETEK Štefan
Foto: osebni arhiv Š. Petek
Galerija slik

PETEK, Štefan


Rojen: 
14. avgust 1966, Ptuj
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Štefan Petek, akademski glasbenik in magister menedžmenta, je obiskoval Osnovno šolo Franca Osojnika na Ptuju. Šolanje je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli Maribor (1981−1985). Po odsluženem vojaškem roku je študiral glasbo na Akademiji za glasbo v Ljubljani in diplomiral leta 1990. V letih 1992−1993 je opravil podiplomski študij na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Leta 2013 je na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju pridobil naziv magister menedžmenta.

Na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani se je leta 1990 zaposlil kot učitelj klarineta in saksofona. Leta 1991 se je zaposlil na Srednji glasbeni in baletni šoli v Mariboru kot učitelj klarineta. Leta 1998 je prevzel funkcijo ravnatelja Glasbene šole Karol Pahor Ptuj, ki jo opravlja še danes.

Od leta 2000 do 2008 je bil dirigent Pihalnega orkestra Ptuj, od leta 1992 je član jazzovske glasbene zasedbe Toti Big Band iz Maribora. Od leta 2001 je član Rotary kluba Ptuj.

Kot glasbeni izvajalec je sodeloval v mnogih glasbenih zasedbah: narodno-zabavnih skupinah, v kabaretu (Svetlana Makarovič), v simfoničnem orkestru RTV Slovenija, v opernem in simfoničnem orkestru SNG Maribor, v Big Bandu New Times (Avstrija), v komorni skupini Lundonia (Anglija).

Gostoval je v večini evropskih držav in v Kanadi.

Kot član in predsednik strokovnih ocenjevalnih komisij sodeluje na tekmovanjih mladih glasbenikov v Sloveniji in Srbiji ter na festivalu Domače zabavne glasbe Ptuj.

 

Viri in literatura
Š. Petek: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, november 2015 (hrani arhiv KIP).


Glej tudiPrispeval/-a: Iva Habjanič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 10.11.2015, Iva Habjanič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh