483 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
MAJCENOVIČ Franc
Foto: arhiv Občine Zavrč
Galerija slik

MAJCENOVIČ, Franc


Rojen: 
9. februar 1928, Hrastovec
Umrl:  11. oktober 2011, Ptuj


Kraj delovanja: 


Izhajal je iz kmečke družine v Hrastovcu pri Zavrču. S šolanjem je pridobil poklic kmetijskega tehnika, nato pa se zaposlil v državni upravi in bil sedem leta vodja završkega krajevnega urada in matičar. Kasneje je delal v gospodarstvu, in sicer v Kmetijskem kombinatu Ptuj, v TOZD-u Jelka. Najprej je bil poslovodja trgovine, nato pa deset let direktor trgovine in lesne predelave. Upokojil se je leta 1990.

Leta 1994 je kot član Slovenske ljudske stranke (SLS) kandidiral in bil izvoljen za prvega župana nove Občine Zavrč. Občino je vodil en mandat (1994–1998). V tem času so pozornost posvetili predvsem projektom na področju modernizacije cest in komunalne infrastrukture, leta 1997 pa so dobili tudi novo, moderno šolsko poslopje z vrtcem in športno dvorano.

 

Viri in literatura
D. Sterle: P. Vesenjak ali F. Majcenovič – to je zdaj vprašanje, Tednik, št. 50 (15. 12. 1994), str. 9.


Glej tudiPrispeval/-a: Mira Petrovič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 12.8.2015, Mira Petrovič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh