483 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
LEP ŠIMENKO Suzana
Foto: Osebni arhiv S. Lep Šimenko
Galerija slik

LEP ŠIMENKO, Suzana


Rojena: 
30. oktober 1979, Maribor
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Osnovno šolo je obiskovala v Selnici ob Dravi in izobraževanje nadaljevala na Srednji ekonomski šoli Maribor. Po maturi (1998) se je vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru, kjer je zaključila univerzitetni študijski program na smeri Splošni management (2002). Na omenjeni fakulteti je bila v letih 2005–2007 zaposlena kot asistentka za predmetno področje politike organizacije, strateškega managementa, planiranja in analiziranja.

Svojo delovno pot je nadaljevala v gospodarstvu. Najprej v podjetju MLM, kjer je bila kot vodja organizacije poslovanja odgovorna za spremljanje in vpeljavo številnih organizacijskih sprememb v podjetju in prenovo poslovnih procesov (2007–2011), nato v NKBM, kjer je bila prav tako zadolžena za organizacijo in kadre (2011–2012). V letih 2012–2014 je bila zaposlena na Zavarovalnici Maribor, ponovno na področju organizacije in procesov, kjer je sodelovala pri najzahtevnejših projektih družbe, vezanih na optimizacijo, reorganizacijo in poenostavitev poslovnih procesov ter razvoj zaposlenih.

V letu 2012 se je kot svetovalka za področje gospodarstva zaposlila v Kabinetu predsednika vlade Republike Slovenije (RS), kjer je bila med drugim tudi članica medresorske koordinacije na nivoju ministrov in državnih sekretarjev za pospešitev črpanja evropskih sredstev in članica krovne skupine za pripravo dokumenta Strategija razvoja Slovenije 2014–2020. Bila je tudi članica Sveta AJPES (2012–2013).
Leta 2014 je bila izvoljena za poslanko v Državni zbor (DZ) RS. V okviru te funkcije se zavzema za ustvarjanje boljših pogojev za razvoj in rast gospodarstva, za davčno razbremenitev in odpravo administrativnih ovir na vseh področjih, za skladen regionalni razvoj ter razvoj območja Haloz. Je podpredsednica Odbora za gospodarstvo in članica Odbora za finance in monetarno politiko, Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide ter Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Je nadomestna članica delegacije DZ v Parlamentarni skupščini Unije za Sredozemlje in delegacije DZ v Parlamentarni skupščini SEECP. Predseduje parlamentarnim skupinam prijateljstva s Poljsko, Indijo, Južno Korejo in Portugalsko. Je predsednica Ptujske regijske koordinacije Slovenske demokratske stranke (SDS), predsednica občinskega odbora SDS Videm in podpredsednica odbora za gospodarstvo pri strokovnem svetu SDS.

 

Viri in literatura
S. Lep Šimenko: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, oktober 2017 (hrani arhiv KIPP).


Glej tudi

link   SDS - predstavniki


Prispeval/-a: Patricija Krajnčič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 13.11.2017, Patricija Krajnčič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh