483 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
JELUŠIČ Aleksandra
Foto: Srdan Mohorič
Galerija slik

JELUŠIČ, Aleksandra


Rojena: 
7. april 1976, Maribor
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Po študiju ekonomije na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru se je preselila na Ptuj. Zaposlena je v podjetju Talum kot svetovalka za odnose z javnostmi, pravkar pa tudi zaključuje magistrski študij na smeri trženje.

Piše poezijo in prozo. Izdala je knjigo kolumn, fotografij in pesmi z naslovom Postanki v času (2009), pesniški zbirki Z jezikom ti pišem pesem (2015) in Stvari, kot so (2015). Ukvarjala se je tudi z novinarstvom in za več časopisov pisala intervjuje in različne prispevke. Bila je tudi zunanja sodelavka športnega uredništva Štajerskega tednika.

V prostem času se ukvarja s fotografijo in oblikovanjem. Njene fotografije krasijo naslovnice kar nekaj knjig, med drugim naslovnico pesniške zbirke Admirala Mahića Od kot ljubezen za mizo smrti.

V letu 2015 se je njena pesem Lolita uvrstila med tri najboljše pesmi na Festivalu erotične poezije, ki je prepoznaven pod nazivom Muza, pri Muzah, z Muzami.
Kot avtorica je sodelovala na različnih pesniških festivalih v Budimpešti, na Hrvaškem, Romuniji …

Od januarja 2014 je urednica strokovnega časopisa Aluminij. Leta 2015 je oblikovno in vsebinsko zasnovala revijo Provinco, neprofitno revijo za umetnost in dialog kultur, ki združuje umetnike iz celotne bivše Jugoslavije in širše.

Viri in literatura
A. Jelušič: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, februar 2016 (hrani arhiv KIP).


Glej tudi

link   Revija za umetnost in dialog kultur Provinca


Prispeval/-a: Taja Bračič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 17.2.2016, Taja Bračič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh