483 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
HARLAMOV Sergej
Foto: Andrej Lamut
Galerija slik

HARLAMOV, Sergej


Rojen: 
21. marec 1989, Ptuj
Umrl:  ,


Kraj delovanja: 


Sergej Harlamov se je s pisanjem začel ukvarjati že v osnovni šoli. V srednji šoli, ko se je pridružil literarni skupini Centra interesnih dejavnosti Ptuj, pa se mu je resneje posvetil. Po končani srednji šoli se je vpisal na študij sociologije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Leta 2015 je diplomiral z nalogo Michel Houellebecq in arheologija sedanjosti, ki je med kandidati za fakultetno Prešernovo nagrado. Po diplomi se je vpisal na magisterij filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, smer Filozofija sodobnosti, ki se mu trenutno posveča. Živi v Ljubljani.

V letih 2009−2011 je pisal glasbene recenzije za koroški spletni portal bajta.si, v obdobju 2011−2013 je bil sodelavec družbenokritičnega študentskega časopisa Tribuna in tudi soavtor Tribuninega stripa Zmaji v banji, za katerega je ilustrator Matija Medved prejel nagrado Hinka Smrekarja (2014). Od leta 2013 je sodelavec spletnega portala Airbeletrina.

Piše poezijo in svoje pesmi ter prispevke objavlja v Dialogih, Sodobnosti, Mentorju, Novem zvonu, Litru jezika, Ocvirku, Euroorientacijah – 3, Strukturi snova, dvojezični zbirki del mladih avtorjev Slovenije iz Bosne in Hercegovine ter tudi na spletu: MKC Črka in Airbeletrina. V sodelovanju z Rdečimi maliki in akademskim slikarjem Mitom Gegičem ustvarja videopoezijo, sodeloval je pri pesmih Lebensborn I, Tihožitje v kavarni Mably, Človečnjaške balade I, Videl sem (pesmi so dostopne na spletni strani youtube.com).

Leta 2015 je kot gost oddaje Odprta knjiga na RTV Slovenija z muzikologom Gregorjem Pompetom sodeloval v debati o knjigi Drugo je hrup Alexa Rossa. Isto leto je spisal tudi spremno besedo z naslovom Poezija vmesnosti za pesniško zbirko Kolesa in murve Kristine Kočan in besedilo Das Unheimliche ali nova metafizika? k razstavi Nokturno fotografa Andreja Lamuta v okviru festivala Art Stays.

Za svoje dela je prejel številne nagrade in priznanja. Leta 2009 je bil eden izmed zmagovalcev literarnega natečaja Dreamtigers v izvedbi Radia Študent in leta 2010 eden izmed zmagovalcev Mentorjevega natečaja za najboljše rock besedilo. Bil je polfinalist Pesniškega turnirja Založbe Pivec (2010) in istega leta zmagal na festivalu mlade literature Urška, ki jo pripravlja JSKD. Leta 2011 je pri Prvenkah izšel njegov prvenec Jedci, isto leto je bil gost na festivalu Pranger. Zmagal je tudi na literarnem natečaju Rdeča nit Univerze v Ljubljani.

 

Viri in literatura
S. Harlamov: Prispevek za spletni biografski leksikon Spodnjepodravci.si, december 2015 (hrani arhiv KIP).


Glej tudi

link   Osebna bibliografija
link   Wikipedia
link   MKC Črka


Prispeval/-a: Iva Habjanič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 22.12.2015, Iva Habjanič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh