483 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
FRIC Vekoslav
Foto: Arhiv Občine Podlehnik
Galerija slik

FRIC, Vekoslav


Rojen: 
17. september 1946, Gorišnica
Umrl:  8. avgust 2006, Podlehnik


Kraj delovanja: 


Osnovno šolo je končal v Gorišnici, šolanje pa nadaljeval na učiteljišču v Mariboru, ki ga je dokončal leta 1966. Še istega leta se je zaposlil na osnovni šoli v Podlehniku, kjer je poučeval do leta 1968, po odsluženem vojaškem roku pa je poučeval na podružnični šoli v Gruškovju. Leta 1976 je prevzel delo pomočnika ravnatelja, dve leti kasneje pa mesto ravnatelja na centralni šoli v Podlehniku.

Leta 1998 je bil izvoljen za župana novo ustanovljene Občine Podlehnik. Funkcijo neprofesionalnega župana je opravljal dva mandata (1998–2002 in 2003–2006). Umrl je v tragični prometni nesreči leta 2006 in je pokopan na pokopališču v Gorišnici.

Za trajne dosežke na mnogih področjih družbenega, političnega in gospodarskega delovanja je bil leta 2009 posthumno imenovan za častnega občana Občine Podlehnik.
Viri in literatura
V spomin Vekoslavu Fricu, Novi mesečnik, št. 20 (sep. 2006), str. 4.


Glej tudiPrispeval/-a: Mira Petrovič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 12.8.2015, Mira Petrovič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh