483 oseb Spodnjepodravci.si Spodnjepodravci.si
xSpodnjepodravci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v Spodnjem Podravju. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli bomo tudi vaših predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na spodnjepodravci@knjiznica-ptuj.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
CAF Tatjana
Foto: Langerholc Ptuj
Galerija slik

CAF, Tatjana


Rojena: 
10. december 1984, Ptuj
Umrla:  ,


Kraj delovanja: 


Prihaja z obrobja Ptuja, in sicer z vasi Grajenščak. Osnovno šolo je obiskovala na Grajeni. Leta 2003 je maturirala na Ekonomski šoli Ptuj na smeri Ekonomska gimnazija. Šolanje je nadaljevala na Filozofski fakulteti v Mariboru na dvopredmetnem študijskem programu Slovenski jezik s književnostjo in Matematika. Diplomirala je leta 2012 in postala profesorica slovenščine in matematike. Njeno diplomsko delo je bilo izbrano kot najboljše na področju jezikoslovja v letu 2013 na Filozofski fakulteti v Mariboru, zanj je prejela posebno priznanje Slavističnega društva Slovenije.

Od leta 2014 je zaposlena na OŠ Ljudski vrt Ptuj, kjer poučuje matematiko. Od takrat ima tudi svoje podjetje, ki se ukvarja z lektoriranjem in inštrukcijami.

Leta 2005 je kot debitantka v manekenskih vodah stopila na oder tekmovanja Miss Štajerske in se z zmago uvrstila v polfinale ter nato še v superfinale, torej med prvih šest tekmovalk, in prejela lento miss simpatičnosti.

Leta 2007 je postala ptujska vinska kraljica. Po celotni Sloveniji in tudi izven meja je opravljala promocijo mesta Ptuj, ptujskega vina in vinogradnikov Slovenskih goric. V dveh letih je bila prisotna na več kot 60 prireditvah in spletla veliko prijateljstev z vinskimi kraljicami ostalih vinorodnih krajev po Sloveniji.

Njen hobi že iz srednješolskih let je gledališče. Od leta 2001 sodeluje v dramski skupini Kulturnega društva Grajena, nastopila je v vseh predstavah, ki so jih postavili na oder, tudi v vlogi Agate v igri Spomenik pri Hrastovcu in Volge v igri Moj ata, socialistični kulak.
V prostem času rada bere, njena strast pa so potovanja.

 

Viri in literatura
T. Caf: Prispevek za biografski leksikon Spodnjepodravci.si, november 2015 (hrani arhiv KIP).


Glej tudiPrispeval/-a: Iva Habjanič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj
Zadnja sprememba: 24.11.2015, Iva Habjanič, Knjižnica Ivana Potrča Ptuj

print  NatisniIzdelava in oblikovanje Qualitas
Glej tudi: notranjci gorenjci pomurci celjskozasavski združeni na portalu znani slovenci
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5      
Na vrh