O leksikonu

Spodnjepodravci.si je spletni biografski leksikon znanih osebnosti Spodnjega Podravja.

Vanj so vključeni podatki o osebnostih, ki so bile rojene v Spodnjem Podravju, so tukaj živele in/ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom zaznamovale razvoj pokrajine v preteklosti in sedanjosti: različni umetniški ustvarjalci, gospodarstveniki, znanstveniki in raziskovalci, strokovnjaki, športniki …

Leksikon vsebinsko pokriva območje Spodnjega Podravja oziroma upravnih enot Ptuj in Ormož. Sem sodijo občine Cirkulane, Destrnik, Dornava, Gorišnica, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Markovci, Ormož, Podlehnik, Mestna občina Ptuj, Središče ob Dravi, Sv. Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Trnovska vas, Videm, Zavrč in Žetale.

Zasnovan je tako, da omogoča povezovanje z drugimi regionalnimi spletnimi biografskimi leksikoni v Sloveniji.

Spletno stran upravlja Knjižnica Ivana Potrča Ptuj. Vsebine oblikujemo in objavljamo skladno z vsebinsko zasnovo biografskega leksikona. Uredniški odbor leksikona sestavljajo mag. Matjaž Neudauer, Mira Petrovič in Milena Doberšek.

Spletni biografski leksikon Spodnjepodravci.si nastaja sproti in se dopolnjuje s podatki o znanih osebnostih iz zgodovine in sedanjosti vsak dan, tako da njegova vsebina nikoli ni dokončna.